Stating the obvious

Det här med ”Sunt förnuft” är ganska intressant. Är ju egentligen en illusion. För ”sunt förnuft” innebär ju bara att personen i fråga tänker och resonerar precis som jag själv gör.

Hade en chef som brukade säga att ”Assumption is the Mother of all fuckups” Kanske lite brutalt, men helt sant. Är ju när man låter bli att säga det som en själv anser är självklart, som misstagen och missuppfattningarna sker.

Fast ändå. Vissa saker tänker jag, borde vara självklara. Sunt förnuft liksom. Som att man inte kör cykel på andra våningen i ett köpcentrum. Eller tar med sig pistoler in på dylika ställen. Ändå är det just där som jag stöter på flera förbudsskyltar som tydligt, bredvid skyltar som talar om att man inte får röka där, bör avstå från att äta sin medhavda lunch där samt låta bli att åka inlines, ävensom hittar förbud mot medförande av Pistoler samt Cyklar.

Kan inte låta bli att fundera på hur många som medvetet eller omedvetet råkat bryta dessa förbud….

 

På dörren in till köpcentret

På dörren in till köpcentret

På dörren in till en affär på 2 våningen. Notera förbudet mot cyklar....

På dörren in till en affär på 2 våningen. Notera förbudet mot cyklar….