En automat med vigvatten och böcker?

I varje kyrka med självaktning finns ett litet bokbord i ett hörn. Ni vet där man kan köpa olika versioner av andlig litteratur. Vykort. Kanske en bibel. I katolska kyrkor oftast kompletterat med idolbilder på Påven, några helgonbilder och kanske ett radband eller två. Själv brukar jag alltid titta förbi dessa bokbord på jakt efter nya saker till min samling av religiös kitsch.

Härförleden passerade jag en av kyrkorna här i stan och såg då en lätt uppdaterad version av det traditionella bokbordet. Istället för ett mer eller mindre rangligt bord med en liten låda att lägga mynten i, stod där en automat.
Ni vet ett sådant där glasskåp där man medelst knapptryckningar och myntiläggande väljer det man vill köpa, oftast då en godisbit alternativt en dricka. Sedan snurrar den lilla spiralarmen fram ens valda objekt, som trillar ner i lådan och man kan via luckan plocka fram sitt nyinköpta fynd.

Denna automat var dock inte fylld med choklad och dricka, utan med andlig litteratur, andaktsljus samt flaskor med vigvatten. (Vi var ju trots allt i en Romersk Katolsk kyrka.) Ett om inte annat innovativt sätt att marknadsföra de klassiska bokbordet. 😉

IMG_4420

En helt vanlig ”Vending machine” med lite ovanligt innehåll

IMG_4422

Böcker, CD-skivor, Andaktsljus…

IMG_4418

Notera flaskorna med vigvatten längst ner

 

Lite andlig litteratur. Bland annat om Påven

Lite andlig litteratur. Bland annat om Påven