Spontan manikyr

Inser att jag kan ta en dag ledig, nu när terminen har kommit till ett slut. Lite lätt omtumlad finner jag mig själv på ett större köpcentrum i staden. När jag utan mål och mening strövar runt bland reaskyltar, erbjudande och hysteriska mängder människor (har folk inga hem att gå till??) ser jag en helt nyöppnad butik. Är en nagelsalong. Vid första anblicken ser de dock mer ut som något slags garage/byggarbetsplats. Att säga att inredningen är minimalistisk vore att överdriva. Snarare icke existerande. Förutom då absoluta nödvändigheter så som några bord och stolar. Tar dock mod till mig och frågar fall de har någon tid typ med en gång att transformera mina naglar från sitt vanliga sorgliga utseende som bäst klär i tjocka Lovvika vantar, till något mer sommarsnyggt. En av de fyra för tillfället lediga nagelteknikerna antar utmaningen och jag visas till ett av de små borden.

Nu vidtar en komplicerad procedur av små vattenskålar att stoppa fingrarna i och diverse olika krämer och pyssel som antingen knådas in eller tvättas av. Med hjälp av en liten tång klipper och pysslas det så intensivt att jag börjar fundera på om det blir några naglar kvar. När det sedan plockas fram något som ser ut som en hybrid mellan tandläkarborr och slipmaskin börjar jag nästan bli lite orolig. Nej, är inte som så att jag springer på nagelsalong titt som tätt. Detta är andra (2) gången i mitt liv jag överlämnar mina händer i någon annans vård. Så är lite nervös när det börjar komma fram fler och fler mystiska små flaskor, verktyg och knivar på bordet. Med jämna mellanrum ställs det en fråga som jag förväntas svara på. Men viss språkförbistring, ingen av oss har vare sig tyska eller engelska som modersmål, i kombination med att min nageltekniker bär munskydd, toppat med min totala okunskap i diverse tekniska termer (vad är egentligen skillnaden på Nagellack och Shellac??) gör att jag egentligen inte riktigt vet vad jag svarar på.

Tillslut har det dock slipats och putsats och klippts färdigt och själva lackeringen tar vid.
Har i alla fall snappat upp en teknisk term och bett om att få så kallad Fransk manikyr. dvs med vita toppar längst ut på nageln. Viss förvirring uppstår dock när jag får frågan vilken färg jag vill ha? Kan man ha olika färger?? Språkförbistringen når nya höjder, men tillslut enas vi om orden ”klassiskt” och ”naturligt” En hastig blick på nagelteknikernas naglar gör mig dock lite tveksam huruvida vi verkligen har samma definition på just orden ”klassisk” och ”naturlig”. Framförallt det senare.

Min oro är dock helt obefogad. Nu sitter jag här och beundrar mina elegant lackerade naglar med diskret vita toppar och svagt rosa lack och funderar på varför jag inte unnat mig denna vardagslyx lite oftare.

Nyfixade naglar! Nästa fråga: Hur länge kommer det att hålla?

Nyfixade naglar!
Nästa fråga: Hur länge kommer det att hålla?