Glasögon??

Räknar inte längre antalet år jag levt utan börjar snarare tänka i decennier. Kroppen påverkas mer och mer av gravitationen.   De gråa håren är allt mer dominerande. Kort sagt, börjar bli gammal. 😉 Ser det nu inte som något större problem, utan fortsätter att bete mig som den barnunge jag innerst inne är.

Dock har nu dessa mer eller mindre diskreta ålderstecken börjat nå även ögonen. Finner mig allt som oftast kisa som närsynta bofinken Knut när jag skall läsa något, och muttrar över att allt numera skrivs med så liten text. Jodå, armarna räcker fortfarande till när jag skall läsa tidningen. Men visst har trycksvärtan blivit sämre för uj vilken dålig kontrast det är? Ser ju knappt bokstäverna….

Efter att ha muttrat allt mer högljutt över dessa små vardagsproblem, men framförallt noterat att jag får sprängande huvudvärk efter några kapitels läsning i favoritböckerna, biter jag nu i det sura äpplet, konstaterar att utsidan inte längre matchar den ungdomliga insidan, och har bokat tid hos en optiker.

Läsglasögon – here I come!

spinster-156097_1280