Bokfynd!

Skrev ju igår om mina försök att arrangera och rensa i vår bokhylla. Många böcker i kombination med ett inte allt för gott minne har i alla fall den positiva effekten att ett flertal böcker upplevs som helt nya. Flera gånger har jag nu hittat en bok, glatt utropandes: ”Men titta här!! Har vi den?” Varpå man direkt måste sätta sig ner och börja läsa….
Återser även gamla bekanta där det räcker med att läsa baksidestexten för att minnas hela handlingen, varje sidvändning och känslan när den lästes första gången. Några böcker får mig att minnas sena nätter, ihopkrupen under täcket med ficklampa, läsandes kapitel efter kapitel, hela tiden med ett öra på spänn för att kunna låtsas sova när Mamma tittade in i rummet. (Tror nog aldrig jag lurade henne, egentligen….) Andra bär spår av hur de konsumerats tillsammans med choklad alternativt frukt. Har ni någonsin försökt skala och äta en apelsin utan att sätta fläckar i boken du samtidigt läser?

Hyllan bredvid sängen med alla måste-läsa böcker börjar anta oanade proportioner och jag inser att den omöjligen hinns igenom innan det är dags att flyga tillbaka till Wien. Funderar på att offra några kläder i väskan till förmån för en bok…..

 

Och ni nu som glatt hävdar att man minsann kan spara ner böcker digitalt och få plats med jättemånga böcker på ett jättelitet minneskort. Vik hädan! (Japp, du vet vem du är!! I´m looking at you Mr DubbelDusch!  🙂 )
Det är inte alls samma känsla att hålla i en läsplatta som att känna doften av prasslande papper, tyngden av boken i knät när du läser och se spåren av tidigare läsupplevelser. Så det så!! 😉