Jag, en Stolt Tönt!

Ivar Arpi skriver i en liten text i SvD  att det är ”töntigt att vara kristen” Ja, så töntigt är det att ”barn gärna håller (det) hemligt i skolan. Man kanske ljuger lite om var man ska, om det är en gudstjänst eller bibelstudiegrupp man är på väg till. Men även vuxna troende skäms ofta för sin kristna tro. ”

Käre Ivar Arpi. Jag är förvisso inte längre ett barn. (Det var till och med ganska länge sedan) Men jag skäms inte för min tro. Och om det är Töntigt att vara kristen, ja då är jag en Stolt Tönt som går till kyrkan med högburet huvud och gärna talar om vart jag ska. Jag är sällan yngst på våra samlingar, och det beror inte på min stadigt ökande ålder, utan på att ungdomar kommer, med glädje och stolthet.
Har du tid Ivar Arpi, ta en sväng förbi Borås där det i dagarna är riksmöte för Svenska kyrkans Unga. Där kommer du att finna flera hundra engagerade kristna ungdomar i alla åldrar.

Jag är stolt över att tillhöra en organisation som, förutom att sprida Guds ord, fira gudstjänst och förvalta sakramenten, hjälper människor i både själslig och materiell nöd. Både här hemma och internationellt.
Om du klickar Här hittar du en länk till vårt internationella arbete.

Jag är stolt över att tillhöra en organisation som tar tydlig ställning för alla människors lika värde! Eller missade du Svenska kyrkans vagn på Pride? Lugn, Här är länken! Du kommer se många bilder på ett gäng som absolut inte skäms för sin tro.

Nu vill ju gärna media och nöjesindustrin porträttera Svenska kyrkan i allmänhet och oss präster i synnerhet ur en, ska vi säga, inte allt för smickrande synvinkel. Som Töntar rent utav.  Men när du skrattat färdigt åt Kjell Bergqvist och Eva Röse så läs gärna bloggen från Svenska kyrkan i Phuket och vardagslivet för den äkta prästen i paradiset.

Ja Ivar Arpi, jag tror du förstår poängen?

Jag är Kristen, och om det gör att jag är en Tönt, då är jag en Stolt Tönt! Som inte skäms, vare sig för min tro eller för min kyrka! och jag vet att jag absolut inte är ensam.

ps. du är varmt välkommen att titta förbi närhelst du önskar. Söndagar kl 11 är säkrast.
Och skulle du titta förbi just min kyrka lovar jag att bjuda på en kopp kaffe. 🙂