En julbasar med förhinder

Måhända det bara är SKUT-folk som till fullo förstår. Men skall försöka förklara. En församling som tillhör Svenska kyrkan i Utlandet domineras under halva året av den allenarådande, allt överskuggande, Julbasaren! (Ja, stavas i princip alltid med stor bokstav!) Det är i de flesta församlingar ett enormt projekt som engagerar eskadrar av frivilliga och kräver enorma mängder förberedelser. Här i Wien är den relativt liten. Är en enda dag. (I år 29 november) och engagerar ca 300 frivilliga som tar hand om ungefär 2 500 besökare under 7 timmar.
Japp, du läste rätt. I SKUT sammanhang är den liten! Men ack så viktig! Denna dag drar vi nämligen in ca halva vår budget. Pengar som behövs för att vi över huvud taget skall kunna överleva som församling. Att då knappa 50 dagar innan utsatt datum fortfarande stå utan basarlokal orsakar många rynkade ögonbryn, nedbitna naglar och gråa hår hos ansvarig kyrkoherde. (dvs undertecknad)

Det var många turer fram och tillbaka. Framförallt många blanketter att skriva under, tillstånd att sökas och framförallt stämplar att sättas, innan vi alla samfällt kunde dra en lättat suck.
Nu är det officiellt, stämplat och klart!!! Årets Julbasar kommer äga rum på Radetzkystraße 2, 1030 Wien, på Gesundheitsministerium.

Nu börjar det stora jobbet. Baka Lussekatter, Kanelbullar, beställa varor, hitta frivilliga, göra glögg osv etc och lite till….
41 dagar kvar…. 🙂