Utkörda från tågstationen

Lyckades ju efter viss förvirring trots allt ta oss igenom säkerhetskontroller etc vid flygplatsen. Blev ju falskeligen misstänkt för att försöka medtaga ”explosive devices” Väl framme vid destinantion vidtog sedan utmaningen att ta oss från flygplatsen in till staden. Låt mig säga som så, att i främmande land, på ett språk man inte kan, försöka förstå hur kommunala färdmedelsystemet fungerar samt hur man köper korrekt biljett och vart man sedan skall går för att komma till rätt tåg är en utmaning som kräver sin kvinna. När vi så står och försöker förklara vår önskan för en ytterligt sval dam i biljettluckan tränger sig plötsligt en uniformerad man fram. Smattrande meningar på det lokala språket utbyts. Sekunden efter att vi betalat våra biljetter smälls luckan igen och soldater, inklusive solglasögon och k-pist föser vänligt men bestämt ut oss. Tar bara några minuter så är hela stationen tömd. 

Ingen förklaring på varför. Inga ord om hur länge. Familjen uttrycker teorin när vi står i snåblåsten utanför att ryktet föregått oss om eventuella explosive devicecs. Själv förnekar jag all inblandning och hävdar mig oskyldig till motsatsen bevisats.