En intressant dröm…

Det här när man inte riktigt förstår språket gör att framförallt restaurangebsök kan bli lite intressanta. Skrivit om det förut. Bland annat om den där soppan, eller den där exotiska lunchen. Skulle man nu råka besöka ett café som inte har någon som helst beskrivning av maträtterna på menyn utan bara namnet är vi definitivt ute på äventyr. Speciellt då dylika caféer brukar ha personal av den ej så informativa serviceminded sorten. Ni vet, de där som brukar inskränka konversationen till diverse olika grymtningar och irriterade mumlingar.

Som ni kanske kan gissa hamnade jag och Maken på en dylik inrättning härförleden. Bland dryckerna på menyn hittade vi något som bar ställets namn följt av ”Traum” Något vi lärt oss betyder ”dröm” Vad denna dröm kunde tänkas innehålla fanns det dock ingen beskrivning av. Servitören såg ut som att all världens bekymmer vilade på hans axlar och vi ville inte öka hans börda genom att fråga, utan nöjde oss med att beställa.

In kommer ett högt glas fyllt med kaffe(?) toppad med en rejäl klick med grädde. Vid närmare provsmakning avslöjas att glaset, förutom mycket riktigt kaffe, även innehåller en försvarlig mängd alkoholhaltig dryck. Oklart vilken. Om vi ska vara fullständigt korrekta kan vi nog påstå att den alkoholhaltiga drycken var spetsad med lite kaffe för att ge färg.

Skrattande konstateras att att ett glas av dessa måhända är en dröm. Två glas får en att somna och tre kommer ge absolut ge mardrömmar.

God var den i vilket fall som helst. 🙂