För tidig lastbil!

Basaren närmar sig med stormsteg, och vårt café förvandlas till förråd för att rymma alla lådor med varor. Totalt handlar det om ca 6 ton med varor beställda från Sverige. Inget man tar i bagageluckan på bilen direkt. Utan här är det logistik på hög nivå och lastbilstransport som gäller.

Nu har vi ju haft lite oflyt just med lastbilstransporterna de senaste åren. Förra året till exempel åkte de till fel stad! Detta år var vi alltså mycket noga med att påpeka exakt vart bilen skulle åka. Killen på transportföretaget i Sverige har en ängels tålamod och allt såg ut att vara klart. Fredag 13 nov kl 10:00 garanterade han, skulle varorna vara på plats.
Eftersom det är som sagt var ganska mycket varor som skall lastas av. I denna första omgång ca 12 lastpallar och ett antal kartonger, samlade vi därför ihop lite folk som lovade att infinna sig fredag 13 nov kl 10:00 för ett gratis styrketräningspass.

Torsdag 12 nov kl 10:00 stannar en stor lastbil utanför kyrkan, chauffören kommer in och undrar var han skall ställa 12 pall med varor och ett antal kartonger!!!!! Någon har läst fel i almanackan och leveransen kommer ett helt dygn för tidigt!

Jag tittar mig desperat om för att se om några av mina avtalade medhjälpare också magiskt dykt upp och gömt sig i ett hörn. Det har de inte. Endast en församlingsmedlem går att finna i lokalerna. En dam som kommit dit för att slå in paket. Hon blir hastigt rekryterad till bärarlaget. Efter ett tag dyker vår underbare granne upp. En Österrikisk gentleman i sina bästa år. En man vars uppfostran förbjuder honom att bara gå förbi när han ser två kvinnor bära massa lådor. Utan han hänger av sig sin kavaj och börjar bära han också.

Visar sig att jag pratar bättre tyska än vad chauffören gör. Så det är på en blandning av teckenspråk och tyska jag instruerar honom var de olika pallarna skall placeras. Efter ett tag har min hjärna gett upp och kommunikationen sker på teckenspråk + svenska. Visar sig fungera precis lika bra.

Efter några timmar är allt avlastat, inburet och inpackat ungefär där det skall vara. Det hastigt ihop-plockade bärarlaget, på slutet även förstärkt av församlingens volontär, kan sätta sig ner och pusta ut.
Frågan är, vad gör jag nu med alla som kommer fredag 13 nov kl 10 för att bära? Slå in paket kanske? 🙂