Låt fler få fylla fem! #5för5

När man är fem år så kan man allt!
En femåring står på toppen av sin karriär. Stolt och självsäker förklarar femåringen för alla som vill lyssna hur världen fungerar. Kan med lätt föraktfull stämma säga: ”Det  var ju när jag var lite. Då var jag ju bara fyra!” Med förundrade ögon går femåringen genom världen och ser, upplever, utforskar. Ser med förväntan fram emot att få börja på skolan. Men njuter just nu av att vara bland de största, de som vet, på dagis.

Tyvärr är det inte så för alla femåringar i världen. Nu handlar det inte om att de kanske inte får gå i skola och att dagis är en utopi. Nej! Det handlar om att var femte sekund dör ett barn som inte hunnit fylla fem år. De dör av undernäring, infektioner och bristande omsorg. De dör av bristen på rent vatten.

Oavsett om det är barn som flyr från krig och katastrof eller barn som lever i fattigdom, ger Svenska kyrkans internationella arbete nya möjligheter till ett värdigt liv. I många fall räddar deras arbete liv. Ger fler chansen att få uppleva sin fem-års dag.

I år kan du på ett enormt enkelt sätt ge ditt bidrag. Gör såhär: Ta en bild på en high five. Tagga den med #5för5 För varje bild som taggas så på sociala media, dvs Facebook, Twitter eller Instagram, kommer olika företag i Sverige skänka 5 kronor till julkampanjen.

Här kan du läsa mer om hur du kan göra.

#5för5

#5för5