#BaraPåHotell

Kanske är det den dignande frukostbuffén. Eller det faktum att jag inte behöver vare sig plocka fram eller diska. Men är onekligen ett obestridligt faktum att undertecknad är betydligt mer positivt inställd till omvärlden och tidiga frukostar på hotell jämfört med samma sak i hemmets lugna vrå.

Hemma när jag väl släpat mig ur den sköna sängen och kommit ner till köket kan jag möjligtvis under protest knapra i mig en smörgås och en kopp kaffe. I hotellets frukostmatsal blir jag dock värst gourmanden och studerar noga vad som erbjuds och provsmakar gärna.

Nu skall det ju inte förnekas att en stor del av tjusningen är dessa saker i alla fall jag bara äter vid hotellfrukosten, aldrig annars. Ett exempel är frasiga nybakade croissanter som måste erkännas, sällan står på frukostmenyn hemma. Likaså de chokladfyllda varianterna som är ack så onyttiga men oh så oemotståndliga.

Skulle önska att jag vore så ordentlig så att jag även hemma började dagen med en tallrik snyggt uppskurna fräscha frukter och en vitamin-stinn smoothie gjord på färska bär. Men måste erkänna att det närmaste jag kommer är en klick jordgubbssylt i filmjölken och ett glas juice. På hotell däremot kan jag ses imitera värsta hälsofreaket. (Innan den avslöjande chokladcroiassanten dyker upp då)

Fördelen med dessa frosserifrukostar är ju att man sedan sällan behöver inta någon lekamlig föda förrän ungefär i höjd med te-dags. Är i alla fall det jag brukar använda som ursäkt när jag passerar buffén för tredje gången i värsta julbordsstil.

Har nu hittat en ny favorit, som garanterat gör att man klarar sig en hel dag. Och som jag nog absolut inte kommer göra hemma. Ägg Florentine. Rostat, kantskuret bröd, spenat, lättpocherat ägg och hollandiesås. Funderar lite över hur man överhuvud taget kommer på denna kombination, men är fascinerande nog riktigt gott. Tonåringen däremot röstar på varianten Ägg Benedict.
Jakten på den perfekta hotellfrukosten fortsätter. 🙂