Konsten att vara ledig

Till slut, efter julbasar, adventsgudstjänster, luciakonserter, julgudstjänster och allt annat som händer i december har den efterlängtade ledigheten kommit. Sista gudstjänsten för året är firad. Kyrkan är stängd fram till strax efter trettondagen och personalen är fri och ledig.
Många undrar då: Vad ska ni göra när ni är lediga??

Svaret är: I N G E N T I N G. Och det, mina kära läsare, är en skön konst som tar år att utveckla.
Känner dock att jag nu börjar behärska konsten att låta bli att svara i telefon. Att absolut inte göra upp några planer. Att på intet sätt interagera med fler människor än nödvändigt utan istället sjunka ner i soffhörnan med en lagom bra bok och en tillräckligt stor chokladask inom räckhåll.

Skall sanningen fram så gör vi inte bara detta under ledigheten. Vi brukar även ta det ganska lugnt och, erkännes, bara slöa lite också. 😉