Dela tro, dela liv – Twitterversionen

Har förut skrivit om Svenska kyrkans satsning på Facebook Dela tro, dela liv. (Du kan läsa det inlägget Här)

Nu har man gått vidare till nästa sociala-media plattform och även öppnat ett twitterkonto i samma namn. Tanken är att på olika sätt fånga upp alla de tankar och diskussioner om kristen tro som förs på twitter. Kontot är ett så kallat vandringskonto som sköts av präster i Svenska kyrkan. Man har en vecka var och varje måndag tar en ny präst över.  Under veckan publicerar man inlägg som talar om tro och teologi utifrån kyrkoårets innehåll, dvs kommande söndags tema och bibeltexter.

Självklart finns Svenska kyrkan i Wien även på twitter. (Japp, är undertecknad som sköter det kontot också) Där har jag haft både många, långa och enormt intressanta samtal om olika teologiska frågor. Det är djupa tankar som delas. Kanske för att när man bara har 140 tecken på sig, måste tänka till lite extra innan man skriver. Onekligen en utmaning ibland.

Känner mig därför hedrad och ser verkligen fram emot den här veckan 11-17 januari, när jag skall få äran att sköta Svenska kyrkans Twitterkonto ”Dela Tro, dela liv”
Så om ni denna vecka ser mig sitta klistrad vid telefonen likt en asocial tonåring. Var inte oroliga. Har inte fastnat i något spel eller så. Utan jag försöker bara på några få tecken förklara vem Gud är. 😉

Foto: Max Boschini/Flickr

Foto: Max Boschini/Flickr