Doftande hotell

Med en vidsträckt församling blir det en del hotellnätter. Befinner mig i Klagenfurt. Kom lite tidigt till mötet och tänkte utnyttja tiden till att sitta och jobba på hotellrummet.

Hotellrummet är lagom stort och klassikt inrett med säng och litet skrivbord. Gratis WiFi finns och därmed alla förutsättningar för någon timmes effektivt arbete.

Det första som slår mig när jag kliver in på rummet är dock inte den fina utsikten över det mikroskopiska torget, inredningen eller ens det nyttiga äpplet i skålen. Nej, det är doften!

Hela rummet är impregnerat i någon slags kemisk ”dofta-rent-Lukt” som lägger sig som en blöt matta över allt. Efter lite detektivarbete lokaliseras källan till ena eluttaget där det sitter en doft-”pryl” Ni vet en sådan där platta som sätts i eluttaget och sedan skall sprida väldoft lite diskret i rummet. Denna lilla platta skippade det där med diskret. Den tar istället i för kung och fosterland och det trots allt ganska lilla hotellrummet är om inte väl- så i alla fall doftande.

Tar resolut bort denna förtäckta stinkbomb och sätter mig vid skrivbordet för att jobba. Då doften inte försvinner lika snabbt som jag drar ut kontakten öppnar jag fönstret i hopp om att vädra ut rummet något.

Inser snabbt att jag sitter direkt ovanför köket till stekrestaurangen nedanför. Tydliga dofter av friterade potatisar, stekta köttbitar och andra ätbara ting letar sig på flottiga dimmor in genom det öppna fönstret. Alla dofterna bär också en tydlig anstrykning av just flott och fett.

Valet står alltså mellan att med fönstret stängt riskera astma-anfall orsakad av kemisk förgiftning eller att med fönstret öppet sakta förvandlas till flottyrstekt korv.

Hmm får nog offra mig och sätta mig på ett Café istället. 😉