En riktig karl!

Kom i samspråk med en av våra grannar. En äldre Österrikisk dam modell 85+

Hon stod och beundrade våra blommor på innergården, och jag berättade på stapplande tyska att det är min käre Make som tar hand om dylika ting. Själv är jag en erkänt effektiv blomsterdödare. Har fått till och med kaktusar att dö av törst. Därav denna uppdelning av arbetsuppgifter.
När samtalet så fortsätter på temat män, kvinnor och olika arbetsuppgifter så råkar jag nämna att min käre Make dessutom har ansvar för hus, hem och därtill hörande uppgifter så som matlagning städning och tvättning.
Nu måste min Österrikiska samtalspartner sätta sig en stund på rullatorn för att smälta dessa nyheter. För säkerhets skull frågar hon flera gånger om min käre Make verkligen tvättar, och stryker alldeles på egen hand? Hon verkar tro att vi missuppfattar varandra och en liten stund är vi två damer som utför avancerade teater för att illustrera orden ”Stryka” ”Tvätta” och ”Dammsuga” När hon tillslut övertygat sig om att det faktiskt finns en gift man som utför dessa uppgifter och att hon just nu står och pratar med denne mans heltidsarbetande hustru brister hon ut i ett ljuvligt gapskratt!
Överlycklig förklarar hon att detta skall hon minsann berätta för sin dotter och hennes odugling till make som inte kan göra något alls! För hon har ju faktiskt sett min käre Make och han såg ju ut som en riktig karl!
Jag kan bara hålla med (om min käre Make alltså. Den Stackars svärsonen har jag mig veterligen inte träffat) och konstaterar att vi inte bara sprider Guds ord i församlingen. Utan även lite Svensk jämställdhet. 😉