Roadtripp med Porsche 

Visste ni att delar av Porsches utveckling och tillverkning skedde i Gmund i Kärtnen, Österrike? Och att grundaren, F Porsche bodde här i flera år? Själv hade jag ingen aning förrän då jag under min lilla Roadtripp Österrike stöter på skylten ”Porschemuseum” En totalt oemotståndlig uppmaning att svänga av vägen och leta sig fram till det utlovade museet. Visar sig vara en liten pärla inhyst i ett gammalt stall, senare ombyggt till verkstad, numera museum. Förutom en snabblektion i Porsche’s historia, inklusive bilder ur familjealbumet, kan man självklart beundra vissa utvalda modeller av bilen ifråga.Bland annat en måsvingemodell av Porsche Carerra. Enligt skylten enda kvarvarande exemplaret. Samt en Polisbil av det lite häftigare slaget. Lärde mig också att första modellen med namnet ”Porsche” designades och byggdes just här. 

Känner en viss samhörighet då jag någon timme senare sätter mig i bilen och kör vidare. För även om modellen är en helt annan är den trots allt inhandlad hos en Porschhandlare. Vroom, vroom. 😉 

En tjänstebil med lite klös i. Undras om de gör även till andra yrkesgrupper…… ?