Positivt stopp?

Man får vara glad för det lilla. Försöka se positivt på livet och det som händer. Blir liksom roligare då

Så till exempel gläder jag mig åt att det totala stoppet i köket, som gör att vi inte kan använda vare sig diskmaskin eller diskho kom först efter julaftonens middagsbjudning med därtill hörande disk etc.

Dagen efter Annan dagen (tredjedag jul??) ägnades åt felsökning samt improviserad hemmaversion av rörmokeri. Det vill säga först testa att spola varmvatten för att lösa upp eventuell propp i röret.
Spola varmvatten utblandat med diverse kemikalier för att lösa upp eventuell propp i rören.
Titta på varmvatten utblandat med massa kemikalier som långsamt kallnar då det uppenbarligen är en olösbar propp i rören.

Dags att sätta in det tunga artilleriet. Det är dags att montera isär rören under diskbänken och fysiskt avlägsna eventuella proppar!

Låter enkelt, i teorin. Betydligt krångligare i praktiken! Att identifiera röret som skall tas isär är enkelt. Finns nämligen bara ett rör under diskbänken. En snabb okulärbesiktning ger också ganska snabb indikation på var det skall skruvas för att lossa rörbitarna från varandra. Sedan tar det stopp! Vet inte huruvida det var Hulken eller bara Iron Man som skruvade ihop dessa rör förra gången. Sitter som berget gör det i alla fall. Kan väl inte påstå att arbetsställningen är den bästa sett ur ergonomisk synvinkel. Ihopkrupen på knä med halva kroppen inklämd i ett skåp. Inte heller att man i denna ställning kan utnyttja den eventuella muskelkraft en besitter till max. Men med hjälp av diverse svenska ej upprepningsbara invektiv och stor portion envishet lyckas jag tillslut lossa på skruvarna och dela på röret.

Den första känslan av triumf förbyts snabbt i en helt annan känsla då jag ytterligt påtagligt inser att röret ifråga är fyllt av vatten med mera. Skall inte gå in på vad detta ”med mera” är, men kan väl konstatera att matlusten försvann för några timmar framåt.

Efter att jag krånglat mig ut ur skåpet, torkat upp på golvet och bytt kläder kunde jag konstatera att röret ifråga var kliniskt fritt från stoppande proppar. En riktig rörmokare måste alltså tillkallas då problemet går bokstavligt talat djupare än bara vår lilla diskbänk.

Visste ni om att de flesta Rörmokare är lediga mellan Jul och Nyår? Typ fram till efter Trettondagen? Och att en ”Jour-rörmokare” kostar hysteriska pengar?

Nåväl: Får väl se positivt på det hela. Att inte kunna diska måste ju vara den ultimata ursäkten för att istället gå ut och äta? 😉