Hur stretchar man en Fransyska?

Den gravida, astmatiska flodhästen i lerig uppförsbacke existerar fortfarande. Det vill säga, jag försöker fortfarande med jämna mellanrum ta mig ut på vad som eventuellt möjligtvis kanske skulle kunna definieras som en motionsrunda. Den intresserade kan läsa om mina tidigare äventyr här eller här.
Nåväl, dylika kroppsliga övningar får till följd att tidigare oanvända muskelgrupper väcks upp ur sin törnrosasömn och tvingas till rörelse, Vilket i sin tur medför den lika oundvikliga, som fruktade, träningsvärken!!!
Nu har goda människor i min närhet tipsat om att stretching efter avslutat ”motionspass” i viss mån kan motverka träningsvärken. Personligen tror jag mer på att inte träna över huvud taget och på så sätt garanterat inte få träningsvärk. Men det förslaget röstades brutalt ner.

Mitt intresse för motion och dylika kroppsliga övningar är som sagt var ganska lågt. Däremot har jag desto större intresse för matlagning. Gärna då från grunden. Detta innebär att jag är mer bekant med och kan peka ut de olika muskelgrupperna på en Ko, men är något osäker på vad motsvarande muskelgrupp definieras som på mig själv. Skulle behöva stretcha framsidan på låret, dvs den del som på en normal kossa går under namnet Fransyska. En styckningsdetalj som är mycket användbar. Dock står det inget i mina kokböcker om hur man stretchar den delen, bara hur man tillagar den.

Funderar över hur jag skall lösa detta lilla problem samtidigt som jag tar ett långt härligt skumbad. Visar sig att detta tydligen var receptet! 🙂