Blogga som en del av den världsvida kyrkan

För några veckor sedan medverkade vi i en härlig ekumenisk gudstjänst här i Wien. Jag skrev om mina upplevelser på bloggen här. Bland annat skrev jag att

Vi var inte gäster hos varandra. Vi firade gudstjänst. Tillsammans!

Sedan 1948 finns en organisation som heter World Council of Churches Enklast att beskriva som en kyrklig version av FN. En god vän som arbetar på WCC bad mig skriva på deras blogg om min upplevelse. Har svårt att säga nej till goda vänner. 🙂 Så därför kan man nu läsa om vår gudstjänst tillsammans på engelska på deras blogg som griper över hela världen.

Ibland är det liksom extra tydligt att vi verkligen är en del av den världsvida kristna kyrkan!

Här är förresten länken till det lite mer utökade blogginlägget på Engelska. Början är annorlunda, men slutet är detsamma:

We were not guests of one another. We had celebrated divine service. Together!

 

oikoumene_logo_colour