4

Vardagslyx

Lyx kan definieras på olika sätt.
För en del är det lyx med guldpläterade kranar i badrummet. För andra att åka på en flashig resa och bo på det där hotellet med fler personal än gäster och det står en champagneflaska och väntar på rummet när man checkar in. Oftast förknippar vi lyx med ett överflöd av pengar som spenderas intensivt på saker som kanske inte alltid är livsnödvändiga.

Sedan har vi det härliga begreppet ”Vardagslyx” Det där när man unnar sig det ”lilla extra” i vardagen. För att sätta guldkant på det hela. Att svänga förbi konditoriet på vägen hem och unna sig en smarrig bakelse till kvällsfikat. Hämta hem en Pizza när man inte orkar laga mat.

Fast all lyx behöver inte kosta pengar.
För mig är det underbar vardagslyx när jag en lördag bestämt mig för att gå till ett av Wiens alla museum. Men när jag kommer dit ser jag den långa kön av turister och andra. Lyxen jag då unnar mig är att INTE gå in, utan istället vänta till en tisdag förmiddag när jag vet att det i stort sett bara kommer vara jag och några fler där.

Vardagslyx är också att kunna sitta i en av alla stadens parker och njuta av solen. Att kunna dricka min kopp kaffe ute på kyrkans vackra innergård.

Vardagslyx för mig är när jag kan styra över min egen tid.
Vad är vardagslyx för dig?

Comments 4

  1. Post
   Author
 1. För mig är lyx att ha haft möjligheten att sluta anställning och i stället själv styra mina dagar med träning och arbete i min egen takt och efter eget val mellan arbete och bl.a. umgänge med barnbarn.

  1. Post
   Author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *