Svenska kyrkan och Internet

När man arbetar i Svenska kyrkan, eller för den delen i kyrkan över huvud taget, verkar folk tro att vi lever och verkar i en annan tid. Känns som att människor ser framför sig hur vi sitter där med raspande gåspennor och skriver på pergament. Nja, lite överdrivet kanske, medges. Men när jag säger att de kan kolla upp något på kyrkans hemsida, möts jag allt som oftast av förvånade utrop av typen ”Har ni en hemsida?” När jag då förklarar att de kan hitta Svenska kyrkan i Wien både på Hemsida, Facebook, Twitter och Instagram samt att jag även har en egen personlig blogg så ser de flesta ytterligt chockade ut och skyndar sig att förklara det hela med meningar som att ”Ja, men Du är ju så aktiv på nätet!”
Saken är den att det inte beror på mig, utan på att jag arbetar i en stor organisation som är väldigt aktiv på nätet, och som dessutom väldigt bra på det!

Ett bevis på detta är att vi, dvs Svenska kyrkan, har av tidningen InternetWorld blivit utsedd till ”Bästa organisation på nätet”
Så här står det i motiveringen:

Kyrkans helt nya sajt är stilren och har sökrutan i fokus. Det går snabbt att hitta relevant information om lokala aktiviteter. Med hjälp av ärkebiskopens egen podcast, bloggar och en ambitiös satsning på sociala medier (ärkebiskopen Antje Jackelén har en föredömlig närvaro på Twitter) lyckas man nå ut med kyrkans budskap i den moderna, digitala verkligheten.

Vi sträcker lite extra på oss och konstaterar att om du vill kolla själv om vi är så bra som de säger (vilket vi är! 😉 ) så hittar du oss bland annat på vår Hemsida ,  Facebook , Twitter och Instagram Det finns också ett antal officiella bloggar plus alla olika församlingar som i olika grad är aktiva på nätet.

Och ifall du undrar, jo, jag äger en gåspenna också. Understundom används den även för att författa ett dokument eller två. 😉

3272512706