När man blir citerad utan att veta om det

Begravningar kan vara väldigt jobbiga. Det är liksom naturligt då det är en jobbig situation att ta farväl av någon man haft en relation till. Oavsett om det varit en nära relation eller inte. De flesta är också ovana vid situationen och man vet inte riktigt hur man skall bete sig. Vad är ”rätt” och ”riktigt”?
För de närmast anhöriga kan det ibland bli extra jobbigt då andra begravningsgäster i en förvisso vällovlig, men missriktad, omsorg kramar om de anhöriga i samband med avskedstagandet under begravningen.

En begravningsbyrå har tagit upp frågan på sin hemsida och hänvisar till ”Folkvettsexperter” i sitt svar. Döm om min förvåning när jag ser att jag själv är en av de ”experter” som citeras och hänvisas till?!! Som ni kan förstå hade jag ingen aning om att jag fanns med på deras sida. Dock noterar jag att jag är citerad absolut korrekt, både i ord och andemening. Lite undersökning avslöjade källan till deras citat. Ett svar jag gav på Magalena Ribbings excellenta ”Vett och Etikett-spalt” i DN.

För den som är intresserad så finns hela mitt ursprungliga svar HÄR och det gäller fortfarande. Visa hänsyn till den som sörjer! Vänta med kramar etc till efter begravningen och låt den som sörjer vara den som tar initiativet till kramen!