Sista dagen i Wien

Så har då dagen kommit.
Strax skall jag sätta mig på flyget norrut. Efter fem år är det dags att lämna Wien, och jag vet inte när jag kommer tillbaka.

Det har varit fem härliga, jobbiga, utvecklande, invecklade, underbara år! Jag har verkligen lärt mig att älska den här staden, människorna, husen, alla caféer, restauranger, museer osv. Är på intet sätt ”klar” med Wien. Vet bara inte när, hur och om jag kommer tillbaka någon gång.

När en sitter så här på flygplatsen och väntar på att få borda planet som skall ta en bort från det som varit min hemstad de senaste fem åren är det naturligt att försöka göra någon form av bokslut. Vad har egentligen hänt under dessa fem år? Vad har jag lärt mig? Vad bär jag med mig? Saker jag ångrar? Saker jag är stolt över?

Det har hänt så mycket under dessa år att jag inte ens skulle kunna börja sammanfatta här. Vi har verkligen gjort vårt livs äventyr. Det jag lärt mig är att våga lita på mig själv, och våga lita på andra. Jag bär med mig alla möten. Alla människor jag träffat och fått lära känna. De vänner jag fått här. Måhända jag ångrar att jag inte tog detta steg att arbeta utomlands tidigare. Jag kanske ångrar att jag inte tog mig mer tid att upptäcka omgivningarna omkring Wien. Men i det stora hela minns jag mina fem år här med glädje, tacksamhet och stolthet över allt jag fått uppleva och vara med om.

Snart lyfter planet och lämnar Österrikisk mark. Ett nytt kapitel i mitt liv tar sin början.
Men Wien, staden, församlingen, alla som jag lärt känna här, kommer för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. <3