Avskedets bitterljuva sötma

Min tid i Wien börjar närma sig mitt slut. Sista veckan är här och också alla ”sista gången” Sista gången jag äter lyxig frukost på mitt favoritcafé. Sista gången jag besöker museet jag aldrig kan se mig mätt på. Sista gången…..

Det är bitterljuvt och jag njuter av varje minut av min sista vecka i valsernas stad. Återupplever älskade smultronställen. Upptäcker nya skatter. Försöker besöka alla ställen jag så länge tänkt att jag skulle gå till men som av olika anledningar aldrig blivit av.

Allt med en viss sorg i hjärtat, som alltid när man skall lämna något man tycker om. Samtidigt med tacksamhet och glädje över allt jag fått uppleva.

Jo, jag kommer att komma tillbaka. Men då som tillfällig gäst, en besökare. Wien kommer att ha förändrats, och så även jag. Det tillhör livets gång.
Så det är sista veckan, sista gången, för nu. Avskedets bitterljuva sötma, tills vi möts igen.