Frisyrer och frisörer

För ett år sedan hade jag hår som räckte ner till midjan. Eller ja, där midjan skulle vara om jag hade någon.
Funderat länge och väl men det slutgiltiga avgörandet skedde på ren impuls när jag gick in hos en frisör och de kortade av hårmanen med en dryg decimeter. Kände mig korthårig när jag gick ut därifrån! Trots omgivningens försäkran om att jag fortfarande tillhörde de långhårigas skara då håret alltjämnt nådde gott och väl nedanför skuldrorna. Som jag gjort de senaste 10 åren bar jag det oftast i en fläta.
Sakta men säkert har det vid varje frisörbesök blivit något kortare och kortare. Fortfarande långt. Fortfarande uppsatt i en enkel fläta. Sanningen är att det väl nog bara är jag själv som noterat den krympande längden.

Men så vid mitt senaste besök tittade frisören på mig och frågade som alla andra gånger: ”Hur mycket ska vi ta?” Och jag tog ett djupt andetag och svarade: ”Bestäm du!” (Japp, har fullt förtroende för min frisör)

Numera når håret inte ens till axlarna och den långa flätan är ett minne blott. Inte ens en liten kort fläta går att åstadkomma.

Ja, det känns hysteriskt ovant, konstigt och främmande!!! Men börjar så sakta vänja mig och till och med trivas med min numera, även enligt omgivningen, korta frisyr. Om jag får säga det själv så är det till och med riktigt snyggt! (Vilket även det omgivningen håller med om.)
Och nej, min frisör heter inte Delila enligt biblisk tradition. Istället är det Barbara och Fariz på Km Hair Academy som jag har att tacka för min nya stil. 😉

Mitt enda problem nu är bara, dessa härliga kunniga människor är i Wien, och jag och min nya frisyr skall bo i Berlin? Funderar över möjliga lösningar och har just nu tre alternativ:
1. Flyga till Wien varje gång jag skall klippa mig. Är dock ett något dyrt alternativ.
2. Ta med min frisör till Berlin. Frågan är huruvida de vill. Troligen inte. Och vad ska de göra när de inte klipper mig??
3. Anlägga en mer Rapunzel-inspirerad frisyr och låta det växa ut igen. Fast det är ju snyggt när det är något kortare…

Nåja, kommer tid kommer råd. Hyser dessutom en stillsam förhoppning om att nya vänner kommer kunna tipsa mig om duktiga frisörer även i Berlin. 🙂