Jag, en citytjej….eller?

Med storstadsbons lätt uttråkade blick tar jag mig fram genom folkmassan. Sneglar lite på turisterna som står där med lätt gapande munnar och den där nervösa ”Var är vi nu??”-blicken.
När jag går ner i tunnelbanan slänger jag i farten en snabb blick på informationsskyltarna för att bekräfta vilken U-bahn jag ska ta samtidigt som jag sippar på min Caffe-Latte To Go.
Timingen är perfekt och när jag sjunker ner på sätet gör jag självklart som alla andra storstadsbor, dvs tar fram telefonen och slösurfar. Allt för att undvika ofrivillig ögonkontakt med någon medpassagerare. Tittar dock upp lite då och då för att kolla av vilken station vi befinner oss på. Erkänner att jag nog ler lite överlägset för mig själv när jag ser ett par turister som står och jämför karta och diskuterar var de är.

Efter en stund börjar jag dock ana att allt inte står rätt till. Misstanken övergår till en iskall visshet. Jag är på fel tåg! Kliver av vid nästa station, och står där med gapande mun och lätt nervös ”Var är jag nu???” -blick

Tillslut, efter många turer och noggrann läsning av varje karta jag fick syn på kommer jag hem.
Bara att inse, jag är och förblir en lantlolla som bara turistar i den stora staden. 😉

 

En mycket viktig karta som skall närstuderas.

En mycket viktig karta som skall närstuderas.