Skriver ingen brev längre??

Fick för mig att jag skulle hålla kontakten med vänner i andra städer och länder på ett lite mer gammaldags sätt. Det vill säga, med hjälp av papper och penna, allmänt kallat ”Brev”

Kommer ni ihåg barndomens brevpapper? Ni vet de där man kunde köpa i set lite överallt. Brukade vara 10 fina papper dekorerade med söta hästar och katter och 10 matchande kuvert. Fanns också mer stilrena ”vuxna” versioner med svag struktur i pappret som inte var kritvitt utan mer beige. Minns hur jag fick ett sådant set med linnetryckt papper en jul och sparade länge innan jag ansåg att brevet jag skulle skicka var värdigt ett sådant fint papper.

Kan meddela att om man 2017 går in i en normal pappersaffär i Berlin och frågar efter Briefpapier så tittar expediten på en med en mycket konfunderad blick. Efter mycket sökande hittade vi i alla fall i affärens mörkaste hörn några förskrämda brevpapper. Jag köpte dem och gick därifrån kännande expeditens blickar i ryggen där hon beskådade denna kvarleva från en svunnen tid; någon som kommunicerar med sina vänner med papper och penna!

Väl hemma konstaterar jag att internet är räddningen för oss kufiska kvarlevor. Där öppnar sig en värld av brevpapper. Återser till och med min barndoms set med söta katter, hundvalpar och delfiner. 
Nu skall jag bara lösa nästa problem: Hitta frimärken och en brevlåda!

Nostalgi!!!

Nostalgi!!!