Vad säger volontären själv?

Mellan Bullbak och småbarnsgrupp får jag tag på en av våra kära volontärer när hon håller på och inventerar barnbiblioteket. (Japp, det ingår också i en volontärs vitt varierande arbetsuppgifter) Nu skall jag äntligen få reda på: Vad tycker våra volontärer egentligen om arbetet här.

Första frågan: Innan du kom, hur trodde du att det skulle vara?

– Jag trodde nog att nästan 90% av jobbet skulle vara att baka bullar. Sedan trodde jag att i princip allt skulle handla om Julbasaren. Men allt handlar inte om basaren, även om det är en stor del. Speciellt på hösten.

När du sedan kom hit, var det som du trodde??

– Jag har faktiskt bakat färre bullar än jag trodde. Även om jag bakat många. Det ligger mer ansvar på volontärerna än jag först trodde. Det är lite läskigt men också utmanande, Det gör att man växer mer. Sedan är kyrkan och församlingen mycket större än jag trodde att den var.

Vad är roligast med jobbet?

–  Det är väldigt mycket som jag tycker är kul. Att baka. Att leka med barnen på öppna förskolan. Att fixa med böckerna i barnbiblioteket. Allt är väldigt roligt, så det är svårt att välja. Men det roligaste ändå är att lära känna människorna som bor här och att bli en del av gemenskapen i församlingen!

Men det är ju inte bara jobb. Har du några smultronställen i Berlin?

– Jag tycker väldigt mycket om att gå på museum. Till exempel Pergamonmuseet eller Naturkundmuseet. En häftig sak med Berlin är att historien är så påtaglig och närvarande. Jag kan verkligen rekommendera att besöka minnesmonumenten som finns runt om i staden.

Slutligen: Skulle du rekommendera någon du känner att söka tjänsten som Volontär i Berlin?

– Absolut utan tvekan: Ja!

Jag kan bara hålla med vår kära volontär. Vi kan bara rekommendera dig som är nyfiken på att pröva dina vingar ett annorlunda, varierande, utmanande år: Sök tjänsten som Volontär i Berlin! 🙂

Här är förresten annonsen:
Volontärer sökes till Berlin!
augusti 2018 – juni 2019.