Hemlängtan?

Ämnet har varit uppe förut. Vad och Var är egentligen ”Hemma”? Vart längtar jag när jag längtar ”hem”?  Vilka bilder är det som får mig att sucka nostalgiskt? Vilken mat får mina smaklökar att vattnas lite extra?

Efter ett antal flyttar och nu inne på mitt tredje hemland så måste jag erkänna att jag börjar bli något förvirrad…

Jodå, ett antal år i Falköping har satt sina spår och jag väljer Falbygdens ost varje gång jag kan. Av nostalgiska skäl.
Samma skäl, nostalgi och hemlängtan, gör att jag varje vår ler och fotograferar magnolior som just gått i blom. En gång Lundensare, alltid lundensare. Dock måste jag erkänna att även doften av surströmming numera väcker hemlängtan och får smaklökarna att vattnas. Så ser jag vackra bilder från underbara Wien på årets Nyårskonsert, och suckar nostalgiskt och längtar…hem?

Lite lätt förvirrad sitter jag så här i min nya hemstad Berlin och längtar hem till valda delar av Sverige och Österrike, samtidigt som jag vet att när jag en gång flyttar härifrån, kommer längta tillbaka hit.
Måhända hemlängtan bara är ljuva minnen av härliga tider som varit och varje dag skall ses som ett tillfälle att skapa nya?