Körkort

Som ni kanske minns så behöver jag förnya mitt körkort. En procedur som på grund av nya lagar måste ske i det land i vilket man är bosatt. Det vill säga för min del här i Tyskland.

Efter en viss väntan fick jag så ett brev om att mitt nya fina körkort var redo att hämtas ut. Jag noterar att de redan i brevet skriver att det kan vara kö och att det kan ta lång tid på uthämtningsstället.

Beslutat mig därför att ta mig dit en ledig dag för att ha gott om tid på mig. Nu duggar ju inte de lediga dagarna direkt tätt när man jobbar inom SKUT. Att dessutom synkronisera någon av mina lediga dagar med dagar då det är öppet på detta uthämtningsställe visar sig vara en övning i den högre almanacksskolan.

Jag har dock tid på mig. Enligt papperna kommer körkortet ligga och vänta på mig ända till februari 2019. Så jag känner ingen direkt stress utan lägger därför brevet i ”Att göra senare-högen”

Några veckor senare konstaterar jag att det unika håller på att ske! Jag har ledig dag samtidigt som de har öppet på detta kontor där mitt körkort ligger och väntar! Nu gäller det bara att hitta det där brevet med kallelsen. Det där som jag la i ”Att göra senare-högen”

Utan min vetskap har dock ”Att göra senare-högen” haft kontakt med ett lokalt svart hål eller liknande. Pappret med kallelsen är spårlöst försvunnet. Enda resultatet av mina  allt mer desperata rotande i pappershögarna är diverse fynd av 5 år gamla kvitton samt ett aldrig avsänt vykort. (Varma hälsningar från Salzburg förresten, kära T. )

Goda Tysktalande vänner som har koll på hur det går till här i Berlin hjälper mig dock att ta reda på vart exakt jag skall ta mig och vad jag måste ha med mig för att eventuellt möjligtvis kanske få ut mitt körkort.

Friskt vågat, hälften vunnet!
Efter kolhydratuppladdning och beväpnad med lexikon och fulladdat batteri i telefonen ger jag mig så iväg.
Målet – Ett Tyskt Körkort!

Rapport följer…