Blommor i rätt färg

Var för några veckor sedan förbi den lokala blomsteraffären för at köpa en blombukett. Nämnde för blomsterhandlerskan att det var en välkomstbukett till en ny kollega. Hon förhörde sig då snabbt om huruvida det var en Kollege eller Kollegin. När jag så bekräftade att det var Kollege, dvs tillhörig den manliga versionen av mänskligheten skyndade hon sig att snabbt ta bort den rosa bukett jag tittat på och istället plocka fram en gul dito. Med många och långa ord och ytterligt uttrycksfullt kroppsspråk och minspel låter hon mig förstå att rosa blommor, det ger man absolut inte till en man. Det passar sig inte! Gula blommor däremot är en ytterligt lämplig färg på blommor som ges till manliga kollegor.

För säkerhets skull ger hon mig rabatt på den gula buketten och hon andas hörbart ut i en suck av lättnad när jag går med på transaktionen och väljer den av henne föreslagna, korrekta, buketten.

Får lite känslan av att hon gick hem den dagen och kände att hon gjort en god gärning när hon på detta sätt räddade mig från att begå det fatala misstaget att inhandla rosa blommor till en man.

ps. den gula buketten blev mycket uppskattad. 😉

flower-3272751_1920

Inte OK att ge till en manlig kollega….?

OK att ge till en manlig kollega

OK att ge till en manlig kollega