Farliga strumpor?

Var ute och flög för ett tag sedan. Flygplatser är alltid intressanta områden. Till exempel detta med säkerhetskontrollen. Ni vet där man skall packa ur halva väskan för att visa att man inte har med sig något otillbörligt så som knivar, bomber eller en burk surströmming. 
Duktig resenär som jag är, plus att jag alltid tycker det är lika pinsamt varje gång dessa säkerhetsbågar piper och låter och vakten med bister min vinkar in en till sidan, är jag numera noggrann med att packa upp allt som skall upp ur väskan innan jag går igenom. Likaså av med eventuella bälten, skor och mynt i fickorna. (Ja, mina skor ger alltid utslag. Måhända det beror på klackarna??) 

Nåväl, senaste gången kände jag mig säker på att kunna passera utan pinsamma lampor och bistra vinkande vakter. Var en sådan där ny modern ”Full body Scanner” där man står med armarna i vädret medan maskinen snurrar runt och bildar sig en uppfattning om dig. 

Inga blinkande lampor, men däremot en bister vakt som vinkar mig till sig. Något på min kropp hade tydligen definierats som Misstänkt av maskinen. Försökte skrattande antyda för den bistra vakten att det måhända var min BH som orsakat problemet. På grund av gravitationens inverkan på behagen krävs numera både stålbygel och extra vaddering för att hålla det hela uppe. 

Vakten förkastar dock denna teori och pekar på den datoranimerade bilden. Stora gula rektanglar markerar det misstänkta området. Närmare bestämt övre delen av mina ben. Kvinnlig vakt tillkallas och med bister min (verkar vara ett anställningskrav för flygplatsvakter) undersöks det misstänkta området närmare. Efter bara några sekunder har hon funnit orsaken. Over knee strumpor i kombination med spandex (återigen, för att motverka gravitation och hålla allt på plats) ger tydligen utslag och ses som misstänkt av dessa maskiner. Min bistra vakt bedömde dock att det hela var ofarligt, måhända hon själv nyttjade samma hjälpmedel, och lät mig passera. 

Nästa gång tror jag att jag ska ha på mig mjukisbyxor och tofflor! 

body_scan_