Kommer den med Komkommer?

Befinner mig i Rotterdam för att möta min nya församling. Slinker in på ett trevligt café för att intaga lite lekamlig föda. Serviceminded servitör överlämnar snabbt menyn. Som, självklart, är på Holländska!

Lyckas i alla fall dechiffrera några ord här och där. Bland annat ”Bacon” Känner att just bacon är i dessa sammanhang oftast ett säkert kort och med hjälp av Peka-metoden beställs denna specifika rätt. Övriga ingredienser får bli en överraskning. Även om jag har en ganska god teori om ”Tomaat” Dock har jag ingen aning om i vilken form det hela kommer att serveras. Gryta? Sallad? Pasta? Och vad mer exakt är ”Komkommer”? En ingrediens som dyker upp på flera ställen i menyn.

Efter en liten stund placeras min beställning framför mig. Visar sig vara en av de största, mest välfyllda smörgåsar jag upplevt på länge! Kan konstatera två saker. Den var väldigt god! Det var tur att jag var hungrig.

Kom den då med Komkommer, min XL smörgås ?

Vet ej, men den var fräsch och god med bland annat färsk gurka på den. 😉