Vem köper dessa kläder?

Gör en välbehövlig rensning i garderoben. Sorterar ut gamla kläder som av olika anledningar inte används längre utan bara tar upp plats.

Många tankar far genom hjärnan när jag står där bland klädhögar och galgar.
Först och främst – Vem i hela världen är det som köpt alla dessa kläder?

Kort självrannsakelse och jag erkänner utan omsvep att den som står i den åklagades bås är endast och allena jag själv. Ifrågasätter dock skarpt mitt omdöme och vill hävda tillfällig sinnesförvirring vid vissa inköp. Till exempel när jag av någon oförklarlig anledning inhandlat en dräkt med axelvaddsförstärkt dubbelknäppt kavaj som får mig att se ut som en misslyckad Siciliansk mafioso. Eller för den delen den turkosfärgad jeansjackan prydd med stora rosa  blommor. Måhända var jag besatt eller på annat sätt från mina sinnen då dessa inköp gjordes??

Andra kläder som obönhörligen hamnar i den utrensade högen är en skinnkjol som möjligtvis går runt ett av mina lår, men absolut inte räcker runt båda samtidigt. Speciellt inte om både mage och rumpa skall få plats. Likaså en fladdrig sammetsklänning som trots goda försök att se elegant ut mer för tankarna till ett nattlinne än något att bära offentligt samt ett par illröda röda strumpor. Står ett tag och mediterar över strumporna. Vad tänkte jag? Klä ut mig till stork??

Några kläder minns jag faktiskt när jag köpte och varför. Men konstaterar också att både modet och min kroppsform har ändrats sedan några år tillbaka, och även dessa nostalgiska plagg hamnar i den allt mer växande högen av ratade kläder.

Nu är dock Berlin Second Hand affärernas förlovade stad. Så kommer väl inte bli allt för förvånad om jag inom en snar framtid kommer möta min dubbelknäppta kavaj på stan. Allt efter devisen att den enes ratade kläder är den andres fashionista fynd. 🙂