The noble art of doing nothing

Ibland kan det vara skönt att göra absolut ingenting.

En nog så svår och utmanande uppgift i dagens prestationsinriktade samhälle.

Men när hjulen snurrar för fort, uppgifterna hopar sig och vila är mer teori än praktik, då kan det vara skönt att ta sig en ledig dag. Nu talar jag dock inte om veckotidningarnas prestationsinriktade ”lediga dagar” när man skall pressa in en heldag på SPA, inklusive helkroppsmassage, ansiktsbehandling, yoga-pass och lång skön promenad i skogen, allt dokumenterat i softade perfekta bilder på Instagram och Facebook med hashtaggen #metime

Nope!

Jag pratar om de där icke-dagarna när ens längsta förflyttning är från sängen till soffan. När den fysiska ansträngningen består av att lyfta fjärrkontrollen och den intellektuella utmaningen är frågan om hur tillagad maten måste vara för att räknas eller om det är ok med bara smörgås.

Det vill säga, en dag där man gör, i princip, ingenting. De dagarna behövs de också.
Kanske framförallt när det bara är någon dag kvar till Jul. 

feet-932346_1920