Vad har damer i väskan egentligen?

Har ju tidigare berättat om mina äventyr i säkerhetskontrollerna på flygplatser. En väninna fastnade även hon i säkerhetskontrollen och jag har här fått tillstånd att återge hennes berättelse

 

Färden går från Sverige till sydligare länder och som varje utlandssvensk vet är bagaget fyllt med livsnödvändiga ting som ger den där lilla extra ”kryddan” till livet.

Vid säkerhetskontrollen blir dock denna vackra kvinna i sina bästa år stoppad. Tre allvarliga män studerar noggrant röntgenbilden av hennes väska. Framförallt ett specifikt objekt som avtecknar sig med en tydligt igenkännlig form. Hon tas åt sidan och ombedes förklara vad hon har i väskan.

Då detta är en kvicktänkt dam, som även är väl medveten exakt vilket, mycket karakteristiskt format, föremål som väckt dessa herrars uppmärksamhet spelar hon först oskuldsfull.

Det är dock tre herrar med tydliga avsikter. Speciellt den yngre av dem är ivrig att få veta mer om detta föremål som väckt deras nyfikenhet. Hon förstår också att dessa herrar måhända inte är personligt bekanta med dylika objekt, då de trots allt oftast används av kvinnor och inte i alls samma utsträckning hanteras av män.
Efter ett tag blir hon dock lite irriterad på deras allt mer närgångna frågor och undrar om de vill att hon skall ta upp föremålet ur väskan och på plats demonstrera hur det skall användas eftersom de uppenbarligen inte vet?
Lite förvånande kanske över detta direkta erbjudande svarar de stammande jakande. Den yngre av de tre tillika lätt rodnande.

Med tydliga rörelser packar så min väninna upp den brödkavel av plast som hon har med sig och förklarar mycket instruktivt hur man kan skruva av ena ändan och fylla den med vatten, varmt eller kallt, beroende på vad som önskas.
På frågan om Herrarna själva vill prova svaras det snabbt och tydligt nekande och hon får gå vidare genom kontrollen och bort till det väntande planet. 

De tre herrarnas lätt förvånade ansiktsuttryck antyder att det möjligtvis förväntat sig ett annat föremål än den uppvisade brödkaveln. Exakt vad för föremål de trodde sig se på röntgenbilden förtäljer dock inte historien. 😉 

WhatsApp Image 2018-12-27 at 18.56.41

Det misstänkta föremålet…