Svettiga hästar i vin?

Ni vet när man läser om vin, eller står bredvid någon vinkunnig, och det pratas om hur vinet doftar citrus, rosor, nyslaget gräs och en lätt nyans av banan!

Själv står jag där och sniffar försiktigt i mitt glas och tycker det doftar….vin!

Men, som med så mycket annat handlar även detta om övning och kunskap. För jo, jag känner ju igen de olika dofterna. Kan bara inte identifiera dem och sätta namn på dem!

En god vän lånar därför i rent studiesyfte ut en rolig leksak till mig. En liten låda med 88 olika små flaskor. Var och en av dem innehållande en specifik doft.

Nu sitter jag här och sniffar för fullt och funderar över det faktum att röda och gröna äpplen faktiskt doftar olika. Något jag måste erkänna jag inte tidigare tänkt på. Eller för den delen hur doften av en citron skiljer sig från den av en lime.

Huruvida jag nästa gång det dricks och diskuteras vin kommer kunna säga något intelligent och insatt om dofterna vet jag inte riktigt. Men om så skulle vara, kan jag nu i alla fall identifiera doften ”Häst svett”. Även om jag är tveksam till om jag verkligen vill dricka ett vin med dylik doft? 

I vin???