Visst har storleken betydelse

Tiden går och allt utvecklas, eller i alla fall förändras. Vissa saker som var nya och moderna för några år sedan är nu hopplöst utdaterade och omoderna. Till exempel undertecknads mobiltelefon som nu börjar närma sig 5-års strecket. En oändlig tidsrymd när vi pratar mobiltelefoner. 
Min tanke var att göra en uppgradering och ge mig själv en ny fin telefon i julklapp. Nu verkade jag dock inte vara den enda som strax före jul fått idén att lägga en frukt-prydd elektronikpryl under granen. Köerna till butiken var om inte milslånga så tillräckligt avskräckande. Lovade mig själv högtidligt att jag absolut skulle få den åtrådda telefonen, men först i januari då köerna förhoppningsvis skulle vara något kortare.

I veckan när jag passerade den aktuella butiken och noterade den totala avsaknaden av köer var det så dags. Med stolta steg klev jag in för att uppfylla löftet till mig själv och inhandla den försenade julklappen! Ytterligt engagerad expedit förklarade dock för mig att den specifika modell jag tittat ut var absolut totalt utsåld! Hen lät mig också förstå att då nämnda modell inte är företagets absolut senaste utan kanske tre versioner bakåt, några fler inte skulle komma in. Istället visades deras nyaste modell upp, med många ord om pixlar och kamerafunktioner och minne etc. 
Då jag försiktigt antydde att jag de facto tänkte använda telefonen för att R i n g a med och därmed inte var överdrivet intresserad av hur många fokuseringspunkter den hade tittade expediten på mig med förvånad blick. Ögonen blev sedan stora som de berömda tefaten då jag tog fram min nuvarande telefon. Med ytterst varsamma händer bad hen att få hålla i den, och hanterade den med samma försiktighet som arkeologer hanterar antika mumier. Att den fortfarande fungerar verkade vara dagens stora mirakel! 

Utvecklingen går dock som sagt var framåt. Och en detalj som ändrats sedan mitt senaste telefoninköp är storleken! Dagens telefoner är ungefär dubbelt så stora som min lilla antika modell. Då jag inte vill använda tvåhandsfattning för att kunna hantera telefonen frågade jag min allt mer chockade expedit huruvida hen kunde erbjuda en något mindre och mer lätthanterlig modell? Ibland har storleken de facto betydelse.

Vid det här laget började min expedit diskret se sig om. Uppenbarligen letandes efter den berömda dolda kameran. 

Själv tog jag min lilla antika telefon och gick. Måhända jag skall ge den namnet Lazarus…

Av blicken att döma ansåg tydligen expediten att min lilla telefon var av samma årgång…