Hacken in het Nederlands?

En av livets nödvändigheter, speciellt så här i pandemitider då största delen av både arbetsliv och socialt liv sker på nätet är en bra och stabil internetuppkoppling.

Leverantören av denna tillgång till det världsvida nätet och därmed obegränsade timmar av Netflix här hemma är Ziggo. Ett bolag som förser de nederländska hushållen med allt från TV till telefon och internetuppkoppling.

Nyligen uppdaterade de sina system och jag fick hemskickat ” wifibooster pods” som utlovade ännu bättre, snabbare och snyggare uppkoppling samt den lilla noteringen att jag nu behövde byta ut mina gamla boosters för de skulle snart sluta fungera.

Den glättiga reklambroschyren som var med paketet utlovade att detta var hur enkelt som helst. Låt mig säga som så, Det var det inte….

Inser efter ett tag när jag med hjälp av Google translate försökt stava mig igenom deras hjälp-sida på internet att jag måste bita i det sura äpplet och ringa kundservice.
Som alltid när man ringer kundservice på ett större företag hamnar man först i ”knappvals-labyrinten” Då de olika alternativen på var man hamnar när man trycker på 1, 2 eller 3 smattras fram på snabb Holländska famlar jag i blindo. Lägger på och ringer upp igen och försöker koncentrerat förstå vad den smattrande damen säger. Gissar på att ”tasse” betyder knapp och klickar modigt på de alternativ som verkar röra Internet. Förutsätter att det första alternativet också motsvarar siffran 1, men är lite osäker. Hamnar efter några försök tillslut rätt och kommer ut ur knappvalslabyrinten och fram till en levande person som med tveksam röst säger sig delvis behärska engelska.

Jag hoppas den stackaren hade lite choklad att trösta sig med efteråt. Han gjorde verkligen tappra försök att hjälpa mig lösa problemet, men babels torn har gjort sig jobb, språkförbistringen i kombination med ett icke samarbetsvilligt internet gjorde att vi tillslut önskade varandra en bra dag, trots allt, och avslutade samtalet.

Fick dock några tips och råd av honom och beslöt mig för att efter en stärkande kopp kaffe göra ett nytt försök.

Stod ju trots allt att det var” Gemakkelijk installeren met de SmartWifi app” vilket enligt google betyder att det skulle vara enkelt. Skam den som ger sig!
En timme, och ett antal invektiv på diverse olika språk, senare kunde jag tillslut, äntligen ”Afronden” En klaar ben ik!

Nu skall jag bara få Kopieringsapparaten Kurt att acceptera det nya nätverket…fortsättning följer.