Teknikaliteter på gymmet

Vet inte hur det gick till, men har numera ett kort på ett gym, eller Tortyrkammaren som jag brukar kalla den.
Använder det också, till min egen stora förvåning, de facto regelbundet. Även om jag än så länge bara gett mig på löpbandet. De andra maskinerna som står där och utlovar större muskler, plattare mage och fastare rumpa om man man använder dem rätt, ser ut att kräva både civilingenjörs samt läkarexamen för att kunna hanteras.

Blev dock lite problematiskt när jag var där härförleden. De hade nämligen bytt ut alla löpband till nya moderna versioner. Istället för typ två knappar att välja på, var där nu en hel kontrollpanel värdigt ett mindre rymdskepp.
Steg dock modigt upp på bandet och tänkte att så svårt kan det ju inte vara?!

Kontrollpanelen var ytterligt ohjälpsamt helt svart. Efter lite funderande beslutade jag mig för att använda mig av den väl beprövade metoden ”tryck-på-alla-knappar-du-ser” för att få igång det hela. Måhända inte min smartaste idé.

Efter några sekunder lyste hela kontrollpanelen upp som en mindre julgran i valfri amerikansk storstad och bandet under mina fötter började röra sig i en hastighet som vida översteg min förmåga. Det senare resulterade i en hastig, något ofrivillig, förflyttning av undertecknad från kontrollpanelens omedelbara närhet till behörig distans från både löpband och panel.

Efter att ha borstat av ändalykt och värdighet fick jag hjälp att förstå mig på det hela och kunde så svetta mig igenom ännu ett pass där jag imiterar flämtande astmatisk flodhäst på löpband.

Tror jag väntar lite innan jag ger mig på övriga maskiner….