Den flåsande flodhästens återkomst

Det var åratal sedan sist, eller i alla fall flera månader sedan. Förra gången var i Berlin i Tyskland. Numera är den fylliga lekamen förflyttad till Den Haag i Nederländerna. Inte långt från den nya bostaden finns Havet! Tanken väcktes därför att låta den flåsande flodhästen återuppstå och i sann NyttLiv.Nu-anda börja ägna mig åt någon form av motion igen.
Havet! ligger trots allt bara två spårvägsstationer bort, och någon kondition borde finnas kvar sedan sist.

Ett antal minuter senare kan jag konstatera att min lägenhet uppenbarligen ligger i inlandet för det var väldigt långt bort till havet samt att den lilla kondition jag eventuellt hade sedan länge är förbrukad, död och ej längre existerar.

Förskräckta grannar stirrar skräckslaget på mig när jag likt en astmatiskt flodhäst stapplar mig upp för trappan och famlar efter nyckeln till lägenheten. Väl inne faller jag ihop i en väsande hög.

Nästa gång blir det en stillsam promenad istället.