Traditionen fortsätter

Även om jag ofta är både öppen för och nyfiken på att testa nya saker är jag i grund och botten en ganska konservativ dam som gillar att hålla på traditionerna.

Så till exempel har jag numera en väl etablerad tradition att efter si så där tre veckor i ett nytt land återfinna mig själv väl nedbäddad i sängen med en rejäl förkylning. Vet inte om det är mitt immunsystem som på detta sätt försöker anpassa sig till det nya hemlandet eller om det är någon nationell version av tre sekunders regeln?
Oavsett vilket slår det numera aldrig fel att jag efter en knapp månad i ett nytt hemland utseendemässigt liknar Rudolf med Röda mulen samt låter som Kameliadamen.
Trodde jag skulle komma undan denna gång. Upplyste nogsamt mitt immunsystem om att vi nu de facto befinner oss i Sverige, landet vi växt upp i, och därmed kunde hoppa över denna lätt irriterande tradition.
Sådana detaljer ignorerades dock å det yttersta och helgen har därför tillbringats i hemmets lugna vrå, spottandes och fräsande över samarbetsvilliga immunsystem och med jämna mellanrum (Läs: Minst 2 ggr/dag) kontrollera att det inte är någon version av världskänd pandemi som drabbat.
Tester visar dock att det är vanlig hederlig förkylning som får näsan att likna ett stoppljus.
Traditionen fortsätter!