Inte bara präst…

Vad gör en präst när hen inte arbetar? Några av mina kollegor ägnar sig åt trädgårdsodling. Andra åker motorcykel, klättrar i berg eller löser korsord.
Själv har jag äntligen låtit mitt intresse för mat och dryck blomma ut och kan sedan 2019 titulera mig Certifierad Sommelier och lärare i Vin och Vinkunskap.
En utbildning som jag genomgått på Europäische Sommelier Schule i Berlin. Så inte bara det att jag tillägnat mig kunskap om Vin, Vinodling och allt som hör därtill. Jag har dessutom gjort det på Engelska och Tyska! (Japp, jag är stolt över detta!)

Bortsett från att detta lilla fritidsintresse gjort att jag provat allt från fantastiska till, ska vi säga intressanta(?), viner, har det också fört med sig möten med många olika härliga människor och personligheter.

Vinets värld är både mångfacetterad och fascinerande, och som alltid, ju mer man lär sig, desto mer inser man hur lite man egentligen kan. Det finns alltid en ny kunskap att förstå, en ny aspekt att beakta, en ny druva att upptäcka.
Varmt välkommen att följa med på resan.

Ett diplom jag är stolt över