På fel plats

Toronto är en väldigt vidsträckt stad. Och även om man verkar ha planerat staden utifrån att alla och envar har minst en bil (stor! ) så finns det trots allt en väl fungerande (typ) tunnelbana. En mycket smidig och bra lösning om man som undertecknad inte har tillgång till någon bil och inte heller är överdrivet pigg på att kasta sig ut i den kanadensiska trafiken. Inte för att det skulle vara direkt högt tempo. Tvärtom verkar bilarna här tillbringa mer tid i kö än rullandes. 

Då tunnelbanesystemet består av totalt tre (3) linjer är det inte heller överdrivet krångligt utan även förvirrad svenska hittar rätt. Tills det är dags att kliva av… 

Funderar först på om jag har klivit av vid rätt station. Men dubbelkoll av den detaljerade vägbeskrivningen (som jag kollat typ 3 763 gånger redan på den 10 min långa resan) säger att jo, jag har klivit av vid rätt station. Dock har jag tagit fel uppgång!

Ett mindre misstag kan tyckas. Men då allt i detta land verkar vara stort till jättstort så innebär ”fel uppgång” att jag nu har hamnat i vad som först verkar vara en helt annan stadsdel, men framförallt, på fel sida om vägen.

Nämnde jag att Toronto är byggt för att man som första val skall transportera sin lekamen per extra stor bil? Den väg som jag nu har hamnat på fel sida om är modell Större Svensk Motorväg i storlek, bredd och trafikintensitet. Enda skillnaden är att här står trafiken i princip stilla (är rusningstrafik) samt att det med jämna mellanrum finns trafikljus och övergångsställen. (Vilka då bidrar till att minska hastigheten och öka köbildningen på nämnda väg)

Utan att gå in på detaljer så kan jag avslöja att själva resan med tunnelbanan tog ca 10 min. Men att ta mig från tunnelbanan till min destination tog, tack vare denna lilla miss från min sida, ca 15 min….
Nästa gång ska jag komma ihåg att inte bara kolla exakt station, utan även exakt utgång. Alternativt se det hela som kombinerad sightseeing och motion.