Det gäller att hålla på traditionerna

Vissa traditioner är så självklara att man inte ens ifrågasätter dem. De finns där för att skapa struktur och ordning i tillvaron.
Andra traditioner är mer irrationella och man saknar dem inte när de överges.
Själv har jag, eller rättare sagt min kropp, nu en väl etablerad tradition att ca tre veckor efter att jag anlänt till ett nytt land bli ordentligt förkyld! En i mina ögon fullständigt irrationell tradition som jag utan eftertanke absolut skulle kunna överge!
Men nej! Som ett urverk i princip på dagen vaknar jag med igensvullna ögon och en näsa som kan få Rudolf med den berömda mulen att bli grön av avundsjuka.
Har i alla fall lärt mig att bland det första när jag flyttar till ett nytt land är att kolla upp var närmaste apotek finns och vad ”Nässpray” heter på det lokala språket.

Survivalkit