Träningsproblematik

Mina favorit kläder och jag har inte längre samma omkrets och vågen kvider när jag kliver upp på den. Dags därför att leta fram träningskläderna och damma av gympaskorna.
Nytt liv, ny kropp, nya hälsosamma vältränade Jag!!!

En titt genom fönstret ut på det kanadensiska vädret (åska, snöstorm och drivis) utesluter dock snabbt alternativt ”jogging” (eller som jag kallar det: ”imitation av gravid astmatisk flodhäst i lerig uppförsbacke”) Snabb koll av den ekonomiska situationen utesluter även medlemskap på det lokala gymmet. (Och handen på hjärtat, vi vet alla att gymkort är bland det dyraste och minst utnyttjade man har i plånboken)

Återstår alltså alternativ 3: ”träna hemma” Behöver dock viss form av instruktioner då ”joggingtur runt matsalsbord i vardagsrum ” känns som mindre lockande alternativ, både för mig och grannarna. Snabb googling ger en uppsjö av små hurtiga instruktiva träningsvideos, inklusive slimmad coach som flikar in adressen till sitt instagramkonto samtidigt som det hoppas och studsas på stället. 

Väljer en som ser lagom ut och börjar mitt nya liv! Beach 2023 – Here I come!

Problem uppstår dock direkt. Har ingen stor TV att se det hela på, utan använder paddan. En iPad mini. Den är, som namnet antyder, liten och behändig. Perfekt på resa, mindre bra när man skall följa ett träningspass. Jag ser helt enkelt inte skärmen när jag står där i mina träningskläder, redo att följa minsta vink från den slimmade coachen. 

Efter lite pyssel hittar jag dock rätt vinkel och avstånd och trycker på play. Snart uppstår dock nästa problem. Av sin natur innebär ju träningsvideos att man uppmanas att röra på sig och utföra olika rörelser.  Har ni tänkt på hur svårt det är att titta på en liten skärm, för att se vad det är för rörelse man skall utföra, samtidigt som man utför rörelsen ifråga? (eller i mitt fall: Försöker utföra rörelsen. Flodhäst var det…) När vi sedan uppmanas att lägga oss på mage på golvet ger jag upp försöken att se skärmen och väljer att följa enbart rösten. Låt mig säga att förvirring efter någon minut var total. 

Flyttar ner paddan till min nivå samtidigt som jag ”jobbar med stark rygg” (Vad innebär det egentligen???) och försöker kika på skärmen för att se vad som menas. Den hurtiga coachen har dock redan gått vidare till nästa övning och jag måste spola tillbaka för att se i vilken omöjlig position jag skall försöka försätta min stackars lekamen i den här gången.

Tillslut är passet över och ”Fröken Hurtig” pratar glatt på om ”hur skönt det var” och att vi skall följa hennes Instagramkonto, samtidigt som jag ligger kvar på golvet (nej jag kom inte upp igen efter den första golv-nära övningen) och i tankarna skriver mitt testamente.

Mitt Nya Liv med min Nya Vältränade kropp är för tillfället skjutet på framtiden.
Vill ni mig något är jag i soffan bakom chipspåsen!