Sverige vs. Schweiz

Måste erkänna, jag trodde att det var en myt. Ni vet i stil med Norge-historier där man gör sig lustig över ett annat lands befolkning fast man vet att det inte är sant. Men har blivit överbevisad!

För ett tag sedan stötte jag på en mycket vänlig servitör som undrade varifrån jag kom. På mitt svar att jag kom från Sverige sken han upp och förklarade mycket ordrikt hur han absolut bara älskade Zürich och gratulerade mig till att komma från ett så vackert land!

Är kanske partisk. Men personligen tycker jag det är ganska stor skillnad mellan Sverige och Schweiz. Både i stavning och uttal av landet som sådant. Både på Svenska och på Engelska. OK, erkännes, båda länderna har ett kors på sin flagga. Men där upphör lite likheterna. Eller???

När jag förklarade för den glada servitören att jag absolut trodde honom angående Zürich men att jag personligen inte kunde svara då jag, som tidigare sagt, kommer ifrån Sverige. Lade extra vikt på uttalet i hopp om att han skulle inse sitt misstag.

Det gjorde han inte. Utan fortsatte istället att komplimentera mig för de vackra alperna och de trevliga människorna. Bestämde mig för att det inte var min uppgift att ge honom en geografilektion. Men är onekligen nyfiken på om han kommer prata ABBA och om hur vackert Stockholm är om det kommer dit någon från Schweiz? 😉