Jag har blivit med Cykel!

I Nederländerna tog jag mig fram med hjälp av min fina Blå- hjuliga cykel från SwapFiets Men då det var en hyr cykel fick den stanna i Haag när jag flyttade.

Tanken var att när jag väl funnit mig tillrätta skaffa en cykel här. Var dock krångligare än jag trodde…

Tog ett tag innan jag hittade en affär som säljer Cyklar. Jodå, finns cykelaffärer på ett flertal ställen. Men fordonen som säljs där är ultralätta 753 växlade saker alternativt extra förstärkta BMX, ingetdera med vare sig cykelkorg, pakethållare eller stänkskydd.

För en dam i sina bästa år som inte vill inta en strömlinjeformad position över styret (även om nu kroppen börjar anta allt mer strömlinjeformade proportioner) är utbudet i dylika affärer begränsat

Passerade dock en affär med det lovande namnet ”Go Dutch. ” som visade sig sälja Riktiga cyklar. Eller i mitt fall, en Oma Fiets, dvs en äkta Tant Cykel!

Ägaren är från Nederländerna och affären var full av riktiga stadiga cyklar där du kan sitta värdigt upprätt samtidigt som du trampar dig fram genom staden.

Även om jag först blev förälskad i en kaxigt rosa cykel, föll ändå valet på en stadig gråblå Oma Fiets . Problemet var dock sadeln som, hur ska jag uttrycka mig, inte riktigt hade samma bredd som min bakdel. Ett problem som dock snabbt löstes av cykelhandlarna som bytte sadel till en som bättre passade min anatomi, samtidigt som de bytte ut handtag och även fäste en cykelkorg och bytte baklampa.

Nu känner jag mig redo att upptäcka min nya hemstad ”the Dutch way” , dvs på cykel.

Frågorna är dock flera. Hur ofta kommer jag cykla vilse? Hur backigt är egentligen Toronto? Och finns det över huvudtaget cykelvägar i den här staden???

En äkta Tant cykel! 🙂