En dag i en hemma mans liv

Kan bara inte undanhålla er Makens facebookuppdatering! 🙂

”Efter en relativt god start på dagen med avlämning av dotter på skola så skulle man bara ta sig hem och lägga sig på soffan…. var det tänkt iaf men icke 🙁
Insåg när man kom hem att man kanske skulle ta och kolla om krukväxterna ute behövde vatten och gissa dom var knaster torra så ut med slangen och koppla in denna i vattenuttaget som nu sitter i backen :-S. Jodå det funkar jätte bra vatten kommer där det ska, så man börjar så smått att vattna dessa torra krukor och gissa vad. Jo slang joxet det lossnar från munstycket och vattnar även vattnaren, inte för att jag behöver växa något mer men blöt det blev jag. Nåja montera ihop dom nu två delarna till en igen och fortsätta att vattna där det skall vattnas 🙂
Väl när arbetet är fullgjort så går man in för att sätta på en kopp kaffe som jag nu tycker att jag har gjort mig förtjänt av. Väl inne i Café delen i kyrkan för att utföra det som jag nu har förutsatt mig att göra, brygga kaffe. Fyller på vatten i bryggren sätter filter där det skall vara och så var det bara att skopa i kaffet. Men vart är nu burken med kaffe då….. borta är den, det är bara att konstatera att inte blir det något kaffe idag inte :-S. Där råkar man nu titta lite för långt till vänster och inser att ens själs älskade inte har diskat ur kastrullen. Jaha då var det bara att diska då, och tömma diskmaskinen. Tömningen av diskmaskinen den gick väl bra, men det var det där med stor kastrull och liten diskho – jodå vatten över allt inklusive diskaren, men vad gör det när en redan är blöt sen vattningen ute 😀 bara att bita ihop och diska färdigt. När nu detta väl är slutfört så tar en och släpar sina trötta fötter upp till sitt, alla två halvtrappor.
Väl inne i lägenheten så var det då dags att tvätta och stoppa torktumlaren full med nytvättat, och jo det gick bra inget vatten på en där inte 😉 In i köket för att tömma diskmaskinen som nu blev klar, in i skåpen med den bara. Varpå en tänker att nu tar jag mig ett glas juice och en liten rostad smörgås med marmelad. Allt verkar fridfullt, men nu händer det som inte får hända i ett kök med stengolv, marmeladburken, den tar ett skutt över handen och tjong i golvet 🙁 höll den inte då, marmelad över hela golvet och glasbitar över allt. Så nu tar man och suckar djupt, tar upp eländet och inser att marmelad det är fruktansvärt kladdigt det. Fram med dammsugare – skurhink och trevliga skurmedel, dags för sanering av marmelad kök 🙂 så nu när allt väl var framme av städ attiraljer så kör vi väl hela bottenvåningen på en gång.
Puhhhhh nu rast vila sen jaga reda på den där förbonkade kaffe burken, jag vill ha kaffe NU. Ha en jätte bra och skön dag mina vänner här lyser solen och det är väl en 15 grader varmt just nu så brrrrr man fryser nästan 😉 tjingeling”